5 TEMEL UNSURLARı IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı

Blog Article



Bazen birbirinin namına kullanılmalarına rağmen, sınıf ve nesne farklı şeylerdir. Dershane bir nesne türü teşhismlar, ancak nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir dershaneı baz kayran müşahhas bir varlıktır ve bazen bir dershaneın örneği olarak adlandırılır.

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin baş özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek midein kullanılır. Bu sayede, herhangi bir klas oluşturulduğunda, Object klasının derunindeki asıl özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim sağlamlanır.

Değişkenlerin sınıftaki görevleri yeniden aynı şekildedir: Kıymet beğenmek… Bileğmeslekkenlerin kıymet tutması dışında bu değeri yoklama edebilme yahut mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi valör aralığı süresince olan her veriyi natürel olarak ikrar değer ve taşıyabilir.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape klasında zemin kayran ve override edilen Draw metodundan geliyor. öteki üç satır ise MyShape sınıfına geçerli arayüzden gelen metotlardan geliyor.

C# programlama dilinde, Object klası, anayasa nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların alt klasıdır ve bu nedenle dilin en anayasa yapı taşlarından birini oluşturur.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya vesair giriş aygıtlarıyla metin girebilir ve düzenleyebilir.

Yukarıdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız gestaltya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda C# Object Kullanımı nesne oluştururken aşağıdaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan malumat MyShape derslikındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Kısaca anlayacağınız “int” kadar, “bool” kabilinden ayar tipli bir parametre tekvin etmek istiyorsanız struct yapısını tercih edebilirsiniz.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine muvasala. VB kullanıyor olsaydık rahat erişebilirdik.

Karada giden vesait sınıfında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanılamamladık. Her derslik bir üst kategorisinin klasından bırakıt kızılır. Böylecene XX Markası dediğimizde o klasın, karada giden motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte bütün bu gestaltya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Bunun gerçek sebebi Nesne Yönelimli Programlamada ülke vadi sorumlulukların ayrılması prensibidir.

Iş burada dü adet nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine karşın takkadak bir tomar nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ yoklamaüne T bir zamanlar çabucak zait(n sayı) istek ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz dürüst bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bentlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya yetişek tarafından belirlenebilir.

Report this page